Privacy verklaring

Gewijzigd op Sat, 03 Feb 2024 om 12:24 PM

Your Research verwerkt persoonlijke gegevens. Als je deelneemt aan een studie via de app, verwerken we meestal jouw persoonlijke gegevens namens de onderzoeksinstelling. In sommige gevallen verwerkt Your Research de persoonlijke gegevens namens jou, bijvoorbeeld wanneer je informatie aanvraagt via onze website of je aanmeldt voor een studie.

Wie is de verwerker van mijn persoonlijke gegevens?

Dat is Your Research. We zijn gevestigd op Zeeweg 28, 1271VX in Huizen. Your Research heeft ook een Functionaris Gegevensbescherming, die bereikbaar is via privacy@yourresearch.com of bel +31(0)85 0043 969.

Wat is het doel van de verwerking van mijn persoonlijke gegevens door Your Research?

Wanneer je jouw contactgegevens met ons deelt, gebruiken we jouw informatie om het studieteam te informeren dat je geïnteresseerd bent in deelname aan de studie of dat je al deelneemt aan de studie en de app wilt gebruiken om taken uit te voeren en/of informatie te lezen.

Wanneer je onze app gebruikt, hebben we jouw gegevens nodig om het gebruik van de app mogelijk te maken, om te bepalen of je voldoet aan de leeftijdsgrens zoals vastgelegd in de AVG, en om onderzoeksinstellingen in staat te stellen onderzoek uit te voeren.

Your Research zal je ook vrijblijvend informeren over mogelijke relevante studies waarvoor deelnemers worden gezocht.

We gebruiken jouw persoonlijke gegevens alleen als je ons daarvoor toestemming hebt gegeven.

Welke persoonlijke gegevens heeft Your Research van mij nodig?

Dat verschilt. Als je alleen contact wilt opnemen met Your Research, hebben we alleen jouw naam en e-mailadres nodig.

Als je wilt deelnemen aan een onderzoek, vragen we je ook om de persoonlijke gegevens die nodig zijn om deel te nemen aan het onderzoek. Samen met de onderzoeksinstellingen streeft Your Research naar gegevensminimalisatie: we vragen je alleen om de persoonlijke gegevens die strikt noodzakelijk zijn voor het onderzoek; je kunt ons optioneel de overige persoonlijke gegevens verstrekken.

Welke persoonlijke gegevens nodig zijn, verschilt per studie en je kunt dit bekijken voordat we je om toestemming vragen. Voorbeelden van persoonlijke gegevens die we kunnen vragen, zijn je telefoonnummer, adres, tijdzone en IP-adres.

We hebben mogelijk ook bijzondere persoonlijke gegevens van je nodig, onder andere om te bepalen of je tot de doelgroep van dit onderzoek behoort. Je kunt denken aan gegevens over jouw gezondheid. We gaan zorgvuldig om met deze persoonlijke gegevens en verwerken deze alleen met jouw uitdrukkelijke toestemming.

Voor sommige onderzoeken heeft Your Research ook jouw locatiegegevens (GPS) nodig. In dat geval vraagt Your Research je vooraf om toestemming en je kunt deze toestemming op elk moment intrekken.

Verstrekt Your Research mijn persoonlijke gegevens aan derden of worden ze opgeslagen buiten de Europese Unie?

Your Research kan jouw persoonlijke gegevens aan derden verstrekken. Your Research doet dit alleen als dit noodzakelijk is, bijvoorbeeld voor de hosting van de website en de technische ondersteuning van de Your Research App.

Wanneer je deelneemt aan een studie, zal Your Research in ieder geval jouw persoonlijke gegevens delen met de onderzoeksinstelling die het onderzoek uitvoert waarin je deelneemt. De derden die we inschakelen kunnen per studie verschillen, neem contact op met onze Functionaris Gegevensbescherming om te ontdekken welke derden we hebben ingeschakeld voor de studie waaraan je deelneemt of gaat deelnemen.

Your Research zorgt er altijd voor dat jouw persoonlijke gegevens binnen de Europese Unie worden opgeslagen.

Wat is de bewaartermijn die Your Research hanteert voor mijn persoonlijke gegevens?

We bewaren jouw persoonlijke gegevens niet langer dan wettelijk toegestaan en noodzakelijk is. Je kunt altijd op verzoek jouw persoonlijke gegevens laten verwijderen.

Wanneer je onze app gebruikt, worden jouw persoonlijke gegevens opgeslagen zolang je de app actief gebruikt. Als je twaalf maanden inactief bent, vragen we je of je de app nog langer wilt gebruiken. Zo niet, dan verwijderen we jouw persoonlijke gegevens na nog eens drie maanden.

Als je wilt stoppen met het gebruik van onze software en een verzoek indient voor het verwijderen van jouw persoonlijke gegevens via onze app, zal Your Research dit verzoek binnen 90 dagen inwilligen. Na het indienen van het verzoek, ontvang je direct een bevestiging van de studie dat jouw account na 90 dagen wordt verwijderd (accountdeactivatie zal plaatsvinden). Na 30 dagen ontvang je een herinnering dat jouw account na 60 dagen wordt verwijderd (log in gedurende deze periode om het eventueel te reactiveren). Na 90 dagen wordt jouw account definitief verwijderd en ontvang je een bevestiging (volledige stopzetting van account persoonlijke gegevens).

Welke rechten heb ik met betrekking tot mijn persoonlijke gegevens?

Je hebt de volgende rechten: het recht om de persoonlijke gegevens die wij over jou verwerken in te zien, het recht op correctie, aanvulling en, indien nodig, verwijdering van jouw persoonlijke gegevens. Je kunt ook persoonlijke gegevens laten overdragen aan een derde partij.

Wanneer je een verzoek tot inzage aan ons indient, reageren we op het verzoek binnen een maand of laten we je weten dat we meer tijd nodig hebben. In alle gevallen zullen we binnen drie maanden op jouw verzoek tot inzage reageren. Een verzoek tot inzage is gratis, tenzij jouw verzoek ongegrond of onredelijk is. We zullen dan een redelijke vergoeding in rekening brengen of jouw verzoek tot inzage weigeren.

Hoe worden mijn persoonlijke gegevens beschermd?

Your Research heeft passende technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen genomen om jouw persoonlijke gegevens te beschermen, waaronder certificering in overeenstemming met ISO 27001 en NEN 7510.

Ik heb een klacht. Wat nu?

Neem dan even contact met ons op via bovenstaande contactgegevens. Wij doen er alles aan om je te helpen. Mochten we er samen niet uitkomen, dan kun je contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

Deze gebruiksvoorwaarden specificeren de condities waaronder je de Your Research-software mag gebruiken. Deze gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing op het gebruik van Your Research Portal en App, waarvoor we de algemene term "app" gebruiken in deze voorwaarden.